preskoči na sadržaj

Osnovna škola Čazma

Login
Tražilica
Škola za život

           Škola za život

 

     Uspostava sustava razvoja

Točno vrijeme ...

Brojač posjeta

 

web counter
 
Događanja u školi...

 

 

Izdvojeni linkovi

Pravilo donjeg rublja

Sigurnost na Internetu

   Djeca, prijatelji u prometu

Face to face

Monografija

 
             
 

''Znanje je blago koje svog vlasnika svugdje prati.''

« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Anketa
Web stranicu naše škole posjećujem:

Časopis Bug
Igre - bug.hr
20.09.2018. 06:00
THQ Nordic nastavlja s akvizicijama, ovog puta je na redu Alone in the Dark
Kako je krenulo, THQ Nordic želi otkupiti sve serijale koji su bili igračima dragi ili imali potencijala i to im zasad polazi za rukom

19.09.2018. 18:55
Domaća survival igra SCUM premašila milijun prodanih primjeraka
U manje od mjesec dana je projekt na kojem surađuju Gamepires i Croteam došao do ove prilično impresivne brojke

Sportske vijesti
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Vijesti
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Arhiva naših vijesti

 

Naša web stranica ušla u TOP 10!!!

 

Školski odbor

Popis lektire

Eko kutak

Važni dokumenti

 


    

       

       

 

CARNet Online enciklopedija

  

 

 

 

 

 

 

Slobodno vrijeme ...

      

        

               

              

              

   

       

     

      

       

 

Projekti u našoj školi

     PLANIRANI  PROJEKTI   OŠ ČAZMA     

ŠK. GOD.2017./2018.

AKTIVNOST, PROGRAM ili PROJEKT

CILJEVI  

NAMJENA

NOSITELJI

NAČIN REALIZACIJE

VREMENIK
Školski preventivni program Aktivni rad učenika na polju prevencije nepoželjnih oblika ponašanja (pušenje, alkohol, droga, AIDS, nasilje) te razvijanje i njegovanje alternativnih oblika ponašanja Svi učenici Stručni suradnici; učitelji prirode, biologije i kemije; liječnik školske medicine, razrednici Prezentacije, referati, panoi, letci, razgovor, radionice tijekom tekuće školske godine

 

Djeca - prijatelji u prometu

 

 

Edukacija djece o ponašanju u prometu Učenici 1. razreda Djelatnici PU Čazma Predavanja i popratni materijali rujan 2017.
Multimedijalni prostor Osigurati prostor za aktivnosti učenika, učitelja, roditelja učenici, učitelji, roditelji

učenici,učitelji, roditelji

 

Priredbe, sastanci, izložbe, druženja, predavanja, prezentacije 2017./2018.

 

 

Škole za Afriku

 

 

Sudjelovati u prikupljanju sredstava  potrebnih za školovanje djece u Africi, senzibilizirati učenike za probleme vršnjaka u Africi svi učenici

koordinator Lidija Osman, učitelji

Aktivnosti s donacijskim karakterom 2017./2018.
Večer matematike Pronaći najbolja matematička rješenja; aktivno sudjelovati u rješavanju zadataka zajedno s roditeljima Svi učenici Lidija Osman, Mirela Kojić Radionice prvo polugodište
Krug i kružnica u stvarnom životu

Razvoj logičkog zaključivanja i apstraktnog mišljenja,   kreativnosti, odgovornosti, ustrajnosti i marljivosti

učenici 7. razreda Lidija Osman radionice, kvizovi

Veljača, ožujak 2018.

Klokan bez granica- Međunarodno matematičko natjecanje 

Sudjelovanje na natjecanju čiji je moto bez selekcije, eliminacije i finala - motivacija djece da se bave matematikom i izvan školskih sadržaja

Svi zainteresirani učenici od 2. do 8. razreda rješavaju testove koje šalje organizator (4. i 5. r. imaju iste zadatke, te 6. i 7. također)

Lidija Osman,

Mirela Kojić

Natjecanje po kategorijama :

PČELICE – II.r.

LEPTIRIĆI–III.r.
ECOLIERS–IV. i V. r

BENJAMINS–VI. i VII. r.

2018.- treći četvrtak u ožujku od 12:30 do 13:45

Čitajmo zajedno – čitajmo naglas: zaboravljene knjige Razvijati vještine čitanja s razumijevanjem i povezivanje usvojenih pojmova iz pročitanih naslova. Ukazati javnosti na važnost čuvanja kulturnog blaga i važnost školske knjižnice u tom pogledu. Učenici 4.b razreda učiteljica 4.b razreda Mirela Kojić i knjižničar Odabir razreda koji sudjeluje u projektu, čitanje izabranog naslova, razmišljanje o pročitanom djelu, glazbeno-likovno-scensko kreativno izražavanje, pronalaženje korisnih informacija iz pročitanog djela s povijesnog i sociološkog aspekta listopad 2017.
Dobri susjedi Ostvariti suradnju Osnovne i Srednje škole Čazma nastupima dramske skupine SŠ Čazma u OŠ Čazma Učenici članovi dramske skupine i knjižničara SŠ Čazma, OŠ Čazma Suzana Pušić Izvođenje igrokaza i pričanje priča u zainteresiranim razredima. tijekom školske godine
Mreže i inicijative; eTwinning, Erasmus+ Senzibilizirati učenike za različitosti među narodima i jezicima. Razvijati ljubav prema zavičaju i zavičajnim običajima Svi učenici i djelatnici škole

Danijela Šajtar, Ljiljana Kolar Pantaler, Miljenko Kovačić

Terenska nastava Tijekom godine
Humanitarna akcija Sakupljanje sredstava za pomoć obitelji u liječenju djeteta od malignih bolesti Svi učenici i djelatnici škole

Stručni suradnici

Razrednici

Razni oblici humanitarnog djelovanja Tijekom godine
Plastičnim čepovima do skupih lijekova Senzibilizirati učenike za probleme i potrebe djece i odraslih oboljelih od leukemije i limfoma Svi učenici i djelatnici škole Ana Zoger Sakupljanje čepova Tijekom godine

 

Osim prikazanih školskih projekata, u našoj školi planirani su i razredni projekti o kojima možete više saznati u Školskom kurikulumu ili na stranicama Nastava: Vijesti iz predmetne i razredne nastave, te na stranicama naših Područnih škola.

Ostvarivanje projekata
Humanitarna akcija "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" i našoj školi
Anita Mikulandra / datum: 22. 9. 2017. 11:04

Naša se škola i ove godine uključila u projekt "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" kojim se prikuplja novac za ljude oboljele od malignih bolesti.

Pozivamo sve učenike i njihove roditelje da plastične čepove ubace u  kutiju u holu škole te se na taj način priključe ovoj humanitarnoj akciji.

Sakupljajući plastične čepove činite dobro za okoliš, a ujedno činite i hvalevrijedno humanitarno djelo.

Defektologinja Ana Zoger


[OPŠIRNIJE]Ostvaren projekt "Škole za Afriku"
Anita Mikulandra / datum: 2. 7. 2017. 15:32

I ove školske godine naša je škola sudjelovala u projektu "Škole za Afriku". Projekt je predstavljen učenicima i roditeljima  početkom školske godine 2016. / 2017., a odvijao se do 30.6.2017.

Učenici su se na satovima razrednika putem igara, kvizova i prezentacija upoznali s poteškoćama djece u Africi. Gledali smo filmove o djeci Afrike na satovima razrednika i naši roditelji na roditeljskim sastancima.

U projektu „Škole za Afriku“ sudjelovalo je  više od 300 sudionika – učenika, njihovih roditelja i učitelja naše škole. Uključena je bila i lokalna zajednica na nivou grada Čazme.

Ukupno je prikupljeno i uplaćeno na račun UNICEF-a = 1 217,00 kn.

Zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima i učiteljima na sudjelovanju u edukativno - humanitarnom projektu UNICEF-a  „ Škole za Afriku“.

 

Koordinatorica projekta:

Lidija Osman,mag.prim.educ.


[OPŠIRNIJE]CAP program u našoj školi - predavanje za zaposlenike škole
Anita Mikulandra / datum: 8. 5. 2017. 20:12

CAP (Child Assault Prevention) program prevencije zlostavljanja djece. Provodi se na inicijativu Udruge roditelja „Korak po korak“.

U našoj školi počinje se od ove školske godine provoditi CAP program. Edukaciju za CAP pomagača završile su defektologinja Ana Zoger, učiteljice razredne nastave Zorica Kučan Vrlac i Anita Mikulandra te nastavnica povijesti Marijana Piršić - Tijan. One čine CAP tim naše škole i osposobljenje su provoditi radionice za učenike i predavanja za odrasle u sklopu CAP-a.

CAP program jedan je od najstarijih i najkvalitetnijih programa primarne prevencije zlostavljanja djece u svijetu, koji Udruga provodi u Hrvatskoj od 1999. godine uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Osnovni CAP program namijenjen je djeci od 6. do 12. godine, provodi se u pravilu u 2. razredu, a izvodi ga tim od 3 osobe.

Školska defektologinja Ana Zoger organizirala je sastanak Zaposleničkog vijeća naše škole s ciljem edukacije odraslih o problemu zlostavljanja djece, važnosti osposobljavanja djece u mnogim područjima njihovog života, promicanja uloge zaposlenika i učitelja u prevenciji zlostavljanja djece te pružanja informacija vezanih uz zakonske obveze o prijavljivanju zlostavljanja djece. Putem evaluacijskih listića prisutni zaposlenici pokazali su veliko zadovoljstvo provedbom CAP programa u našoj školi.


[OPŠIRNIJE]Projekt "Školski preventivni program" provodimo i ove godine
Anita Mikulandra / datum: 23. 9. 2012. 11:30

U našoj školi i ove školske godine provodimo projekt  "Školski preventivni program". Cilj projekta je utemeljenje zdravog i odgovornog načina života djece koja će svoje potrebe znati zadovoljiti društveno prihvatljivim oblicima ponašanja, te ugradnja pozitivnih vrijednosti i stavova koji će u budućnosti hrvatskom društvu osigurati pozitivne društvene vrijednosti. Također cilj je i podizanje društvene svijesti o problemima kojima se bavi Preventivni program (AIDS, droga, alkohol, pušenje, nasilje, spolnost, alternativni oblici ponašanja…).

Više o samom projektu (aktivnosti, vremenik aktivnosti...), zbog važnosti samog projekta, možete pročitati na podstranici Projekti: Školski preventivni program.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju