preskoči na sadržaj

Osnovna škola Čazma

Login
Tražilica
Uspostava sustava razvoja

Točno vrijeme ...

Brojač posjeta

 

web counter
 
Događanja u školi...

 

 

Izdvojeni linkovi

Pravilo donjeg rublja

Sigurnost na Internetu

   Djeca, prijatelji u prometu

Face to face

Monografija

 
             
 

''Znanje je blago koje svog vlasnika svugdje prati.''

« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Anketa
Web stranicu naše škole posjećujem:

Časopis Bug
Vijesti @ Games Master
19.08.2017. 09:15
Spintires dobiva "ultimativnu" verziju
Focus Home Interactive i Saber Interactive odlučili su izdati novu verziju popularne simulacije te je po prvi put dovesti na konzole

18.08.2017. 23:35
Nova epizoda Marvelovih Guardians of the Galaxy izlazi uskoro
Telltale je objavio kako će igrači moći zaigrati treću epizodu njihove verzije poznate Marvelove franšize idućeg tjedna

Sportske vijesti
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Vijesti
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Arhiva naših vijesti

 

Naša web stranica ušla u TOP 10!!!

 

Školski odbor

Popis lektire

Eko kutak

Važni dokumenti

 


    

       

       

 

CARNet Online enciklopedija

  

 

 

 

 

 

 

Slobodno vrijeme ...

      

        

               

              

              

   

       

     

      

       

 

Projekti u našoj školi

     PLANIRANI  PROJEKTI   OŠ ČAZMA     

ŠK. GOD.2016./2017.

AKTIVNOST, PROGRAM ili PROJEKT

CILJEVI  

NAMJENA

NOSITELJI

NAČIN REALIZACIJE

VREMENIK
Školski preventivni program Aktivni rad učenika na polju prevencije nepoželjnih oblika ponašanja (pušenje, alkohol, droga, AIDS, nasilje) te razvijanje i njegovanje alternativnih oblika ponašanja Svi učenici Stručni suradnici; učitelji prirode, biologije i kemije; liječnik školske medicine, razrednici Prezentacije, referati, panoi, letci, razgovor, radionice tijekom tekuće školske godine

 

Djeca - prijatelji u prometu

 

 

Edukacija djece o ponašanju u prometu Učenici 1. razreda Djelatnici PU Čazma Predavanja i popratni materijali rujan 2016.
Multimedijalni prostor - 5. dio Osigurati prostor za aktivnosti učenika, učitelja, roditelja učenici, učitelji, roditelji

učenici,učitelji, roditelji

 

Priredbe, sastanci, izložbe, druženja, predavanja, prezentacije 2016./2017.

 

 

Škole za Afriku

 

 

Sudjelovati u prikupljanju sredstava  potrebnih za školovanje djece u Africi, senzibilizirati učenike za probleme vršnjaka u Africi svi učenici

koordinator Lidija Osman

Aktivnosti s donacijskim karakterom 2016./2017.
Večer matematike Pronaći najbolja matematička rješenja; aktivno sudjelovati u rješavanju zadataka zajedno s roditeljima Svi učenici Lidija Osman, Mirela Kojić Radionice 1.12.2016.
Igrom do znanja o prirodnim i cijelim brojevima Popularizacija matematike te poticaj učenika za nastavak interesa za matematiku Učenici 5.i 6. razreda Lidija Osman Radionice, kvizovi rujan 2016. do travnja 2017. godine

Svjetski dan broja pi

Poticanje logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti kod učenika te popularizacija matematike Učenici 7. razreda Đurđica Kušec Radionice, kvizovi listopad 2016. do travnja 2017. godine
Književni klub Razvijanje čitalačkih navika kod djece na engleskom jeziku Učenici 6. razreda Ivana Beuk Radionice Tijekom godine
Humanitarna akcija Sakupljanje sredstava za pomoć obitelji u liječenju djeteta od malignih bolesti Svi učenici i djelatnici škole Gordana Jančić Razni oblici humanitarnog djelovanja Tijekom godine
Plastičnim čepovima do skupih lijekova Senzibilizirati učenike za probleme i potrebe djece i odraslih oboljelih od leukemije i limfoma Svi učenici i djelatnici škole Gordana Jančić Sakupljanje čepova Tijekom godine
ČITANJE NE POZNAJE GRANICE/BRANJE NE POZNA MEJA Promicanje i poticanje čitanja naglas; promocija hrvatske dječje književnosti, jezika povijesti i kulture, upoznavanje djela slovenske dječje knjiž., jezika, povijesti i kulture Učenici 5.d i ostali zainteresirani učenici Miljenko Kovačić i Nikolina Mikušić Radionice

10. 2016. –

6. 2017.

 

Osim prikazanih školskih projekata, u našoj školi planirani su i razredni projekti o kojima možete više saznati u Školskom kurikulumu ili na stranicama Nastava: Vijesti iz predmetne i razredne nastave, te na stranicama naših Područnih škola.

Ostvarivanje projekata
Ostvaren projekt "Škole za Afriku"
Anita Mikulandra / datum: 2. 7. 2017. 15:32

I ove školske godine naša je škola sudjelovala u projektu "Škole za Afriku". Projekt je predstavljen učenicima i roditeljima  početkom školske godine 2016. / 2017., a odvijao se do 30.6.2017.

Učenici su se na satovima razrednika putem igara, kvizova i prezentacija upoznali s poteškoćama djece u Africi. Gledali smo filmove o djeci Afrike na satovima razrednika i naši roditelji na roditeljskim sastancima.

U projektu „Škole za Afriku“ sudjelovalo je  više od 300 sudionika – učenika, njihovih roditelja i učitelja naše škole. Uključena je bila i lokalna zajednica na nivou grada Čazme.

Ukupno je prikupljeno i uplaćeno na račun UNICEF-a = 1 217,00 kn.

Zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima i učiteljima na sudjelovanju u edukativno - humanitarnom projektu UNICEF-a  „ Škole za Afriku“.

 

Koordinatorica projekta:

Lidija Osman,mag.prim.educ.


[OPŠIRNIJE]CAP program u našoj školi - predavanje za zaposlenike škole
Anita Mikulandra / datum: 8. 5. 2017. 20:12

CAP (Child Assault Prevention) program prevencije zlostavljanja djece. Provodi se na inicijativu Udruge roditelja „Korak po korak“.

U našoj školi počinje se od ove školske godine provoditi CAP program. Edukaciju za CAP pomagača završile su defektologinja Ana Zoger, učiteljice razredne nastave Zorica Kučan Vrlac i Anita Mikulandra te nastavnica povijesti Marijana Piršić - Tijan. One čine CAP tim naše škole i osposobljenje su provoditi radionice za učenike i predavanja za odrasle u sklopu CAP-a.

CAP program jedan je od najstarijih i najkvalitetnijih programa primarne prevencije zlostavljanja djece u svijetu, koji Udruga provodi u Hrvatskoj od 1999. godine uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Osnovni CAP program namijenjen je djeci od 6. do 12. godine, provodi se u pravilu u 2. razredu, a izvodi ga tim od 3 osobe.

Školska defektologinja Ana Zoger organizirala je sastanak Zaposleničkog vijeća naše škole s ciljem edukacije odraslih o problemu zlostavljanja djece, važnosti osposobljavanja djece u mnogim područjima njihovog života, promicanja uloge zaposlenika i učitelja u prevenciji zlostavljanja djece te pružanja informacija vezanih uz zakonske obveze o prijavljivanju zlostavljanja djece. Putem evaluacijskih listića prisutni zaposlenici pokazali su veliko zadovoljstvo provedbom CAP programa u našoj školi.


[OPŠIRNIJE]Paraolimpijski školski dan
Anita Mikulandra / datum: 5. 12. 2016. 23:17

U petak, 2.12.2016. godine, dan uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u našoj školi održan je Paraolimpijski školski dan.

Paraolimpijski školski dan je  program Međunarodnog paraolimpijskog odbora, koji se uspješno provodi u 7 europskih država, s ciljem senzibiliziranja djece na pitanje športaša s invaliditetom i invalidnosti općenito. Projekt se u Hrvatskoj provodi pod pokroviteljstvom Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Provodi se pod motom «Tko se igra taj se voli» u Osnovnim školama diljem Hrvatske, a na području grada Bjelovara i Bjelovarsko –bilogorske županije, projekt organizira Bjelovarski sportski savez osoba s invaliditetom.

Cilj  Paraolimpijskog  školskog dana je   upoznavanja šire javnosti s postignućima paraolimpijaca i motiviranje djece s invaliditetom na bavljenje sportom, šireći toleranciju cjelokupnog društva i rušenje barijera između osoba sa i bez invaliditeta. Isto tako  želi se  povećati broj osoba s invaliditetom koji se aktivno bave sportom, te im na taj način graditi samopouzdanje i održavati tjelesnu kondiciju. Iako 10% stanovništva čine osobe s invaliditetom, poražavajuća je činjenica da se samo njih 2% bavi sportom, za koji znamo da jača samopouzdanje i ima pozitivan utjecaj na zdravlje.

Velika nam je čast bila po drugi put ugostiti Slavena Hudinu paraolimpijca koji je uspješno predstavljao našu zemlju u kategoriji individualnog programa i dresurnog jahanja na Paraolimpijskim igrama u Ateni i Pekingu. Na Paraolimpijskim igrama u Pekingu osvojio je zavidno 5. mjesto.

Učenici su kroz radionice imali priliku razgovarati s paraolimpijcem  Josipom Slivarom  iz Bjelovara, upoznati se s članovima  Bjelovarskog sportskog saveza osoba s invaliditetom i okušati se u sportovima s pozicije osobe s invaliditetom, sjedeća odbojka, košarka u kolicima, goal ball, stolni tenis,  bacanje koplja iz sjedećeg položaja. Također su imali priliku hodati na štakama, kretati se uz pomoć bijelog štapa i u invalidskim kolicima.

Na kraju dana učenici, učitelji i organizatori nisu krili zadovoljstvo. Paraolimpijski školski dan možemo ocijeniti  vrlo uspješnim i edukativnim. Našim paraolimpijcima želimo još puno medalja na sportskim takmičenjima i naravno na  sljedećim Paraolimpijskim igrama.

Defektologinja Gordana Jančić


[OPŠIRNIJE]Večer matemtike 2016.
Anita Mikulandra / datum: 23. 11. 2016. 21:13

Poziv na sudjelovanje

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici, a ove godine održat će se 1. prosinca 2016. godine u OŠ Čazma.

Raspored održavanja radionica: (nije potrebna prijava)

17:00 - 18:00   -  učenici razredne nastava (1. – 4. razred)
18:00 - 19:00 -  učenici predmetne nastave (5. – 8. razred)

Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Cilj Večeri matematike je popularizacija matematike te poticaj učenika za nastavak matematičkog obrazovanja.

Kako izgleda Večer matematike?

Večer matematike nalik je sajmu. Učenici i njihovi roditelji obilaze „matematičke stanice“ i odabiru aktivnosti u kojima će sudjelovati. Materijali s detaljnim uputama o aktivnostima dostupni su na svakoj stanici, a „dežurni matematičar“ (profesor matematike i/ili učenik i /ili  roditelj ) pomoći će pri njihovoj provedbi.

Sva događanja organizira Hrvatsko matematičko društvo (HMD) uz potporu Ministarstva  znanosti i obrazovanja.

 

Voditeljica projekta :

Lidija Osman, mag.prim.educ.


[OPŠIRNIJE]Akcija "Solidarnost na djelu"
Anita Mikulandra / datum: 8. 11. 2016. 09:04

3. listopada 2016. godine na prostoru cijele Hrvatske pa tako i u našem gradu provodila se 44. sabirna akcija Crvenog križa "Solidarnost na djelu 2016." pod nazivom " Prepoznajmo one kojima je pomoć najpotrebnija ". U toj akciji sudjelovali su i učenici naše škole prikupljajući novčana sredstva. Ukupno su prikupili 5 670 kn.

Defektologinja Gordana Jančić

Fotografije pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]Projekt "Školski preventivni program" provodimo i ove godine
Anita Mikulandra / datum: 23. 9. 2012. 11:30

U našoj školi i ove školske godine provodimo projekt  "Školski preventivni program". Cilj projekta je utemeljenje zdravog i odgovornog načina života djece koja će svoje potrebe znati zadovoljiti društveno prihvatljivim oblicima ponašanja, te ugradnja pozitivnih vrijednosti i stavova koji će u budućnosti hrvatskom društvu osigurati pozitivne društvene vrijednosti. Također cilj je i podizanje društvene svijesti o problemima kojima se bavi Preventivni program (AIDS, droga, alkohol, pušenje, nasilje, spolnost, alternativni oblici ponašanja…).

Više o samom projektu (aktivnosti, vremenik aktivnosti...), zbog važnosti samog projekta, možete pročitati na podstranici Projekti: Školski preventivni program.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju